Procedure kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2022

Door Guido Legemaate op 29 augustus 2021

Aanmelding

Als je ervoor voelt om namens de PvdA raadslid te worden, meld je dan aan bij onze afdelingssecretaris Guido Legemaate. Dat doe je per mail ([email protected]); in die mail geef je ook aan wat je beweegt om raadslid te willen worden en waar je interesses liggen.

De mail moet uiterlijk maandag 13 september 2021 bij de secretaris binnen zijn. Binnen een week daarna moeten dan nog een zogenoemde interne bereidverklaring en een erecode worden ondertekend en teruggestuurd. Deze ontvang je direct nadat je je op de hierboven aangegeven wijze hebt aangemeld.

Let op: ook als je bijvoorbeeld door iemand van de kandidaatstellingscommissie bent benaderd voor een plek op de lijst moet je je nog altijd op bovengenoemde wijze aanmelden.

De kandidatencommissie en de kandidatenlijst

De (ontwerp)kandidatenlijst wordt opgesteld door een onafhankelijke commissie van drie leden, die door de afdeling zijn benoemd. Het zijn Ruth van der Hilst (voorzitter), Jan Heukelom (secretaris) en Chaila Dijkstra. Eerder al heeft deze commissie een profielschets opgesteld, die daarna is vastgesteld door de afdelingsvergadering. De profielschets tref je als bijlage hieronder bij dit bericht. Voor de opstelling van de kandidatenlijst gaat de commissie in gesprek met de aangemelde kandidaten. De commissie selecteert daarbij ook de lijsttrekker, als de nummer 1 op de lijst. Die gesprekken zijn gepland in de maand november van dit jaar.

Van belang is verder dat van de (3) kandidaten die het hoogst op de lijst komen, een verklaring omtrent gedrag (VOG) wordt gevraagd (kosten, ongeveer € 40, worden door de afdeling vergoed).
In de afdelingsvergadering van 14 december 2021 wordt de kandidatenlijst vastgesteld.

Profielschetsen

Guido Legemaate

Guido Legemaate

Guido Legemaate ( 1975 ) komt oorspronkelijk uit Zeeland en vertrok naar Amsterdam in zijn studententijd. Guido studeerde gezondheidswetenschappen. Zijn interesse voor lokale politiek werd daar gewekt, waarop hij lid werd van onze partij. Zijn rotsvaste geloof dat de sterke schouders de zwaarste lasten kunnen dragen was daar richtinggevend in. Nadat hij de Rosa-leergang heeft

Meer over Guido Legemaate