Door Menno Wilmans op 12 februari 2014

PvdA Landsmeer en PvdA-statenfractie op één lijn over locatie hotel

Waar moet het hotel komen? Op verzoek van de PvdA afdeling Landsmeer heeft PvdA statenlid Ed Wagemaker afgelopen maandag 10 februari polshoogte genomen in Landsmeer om de verschillende beoogde locaties te beoordelen. Wagemaker die Ruimte en Milieu in zijn provinciale portefeuille heeft, bezocht samen met Marjan Farjon en Menno Wilmans van de PvdA Landsmeer de mogelijke locaties voor een hotel. Ook de geopperde optie van D66 Landsmeer is bekeken.

Daar waar nu Hollandia steigerbouw gevestigd is, is de PvdA-statenfractie bereid om een stuk groen te ruilen, omdat dit huidige terrein te krap zou zijn voor een hotel. In ruil zou er een stuk van de rode contouren aan het groen kunnen worden teruggegeven. Daarbij merkte Wilmans op dat er vanuit het hotel dan mogelijk ook een voetpad naar Grietje Tump kan worden aangelegd. Dat zou de bereikbaarheid en de exploitatie van het museum een stuk vergroten.
Het gebied tegenover het BP tankstation moet volgens Wagemaker groen blijven. Mocht de aanvraag er toch komen dan zal deze worden getoetst door de provinciale Adviescommissie Ruimtelijke Ordening (ARO). ‘De kans dat dit stuk groen wordt opgegeven is uiterst gering’, aldus Wagemaker. Dit is in lijn met de opvattingen van de PvdA Landsmeer. Ook zij willen dit gebied groen houden. Als een deel van het hotel een zorgfunctie zou krijgen, wat soms wordt gesuggereerd, verandert dat niets aan het PvdA-standpunt.
Landsmeer moet binnen de rode contouren op zoek naar mogelijkheden voor een hotel. Dit vraagt nog het nodige uitzoekwerk van het College.

Menno Wilmans

Menno Wilmans

Menno Wilmans. (1965) kent de gemeente en de gemeentelijke politiek op zijn duimpje. Enerzijds door zijn brede belangstelling voor het lokale gebeuren, maar zeker ook door zijn raadslidmaatschap als fractievoorzitter van 2013 tot 2018. Daarbij had hij de portefeuille van grondgebied, wonen en toekomstige bestuurlijke indeling. Samen met Marjan Farjon heeft hij in die periode

Meer over Menno Wilmans