Geen reclamemast aan het begin van Landsmeer

Door Menno Wilmans op 9 november 2017

Een groene entree : hier geen reclamemast

Het College is bezig te onderzoeken of er een reclamemast geplaatst kan worden aan het begin van het dorp langs de snelweg. Dit is ooit een raadsbesluit geweest uit de periode 2002-2006, toen de gemeente nog in financieel zwaar weer verkeerde. Nu dat tij is gekeerd, zijn de inkomsten uit de reclamemast niet meer nodig en vinden PvdA en D66 dat Landsmeer moet afzien van het voornemen om een reclamemast te plaatsen. Beide partijen vinden dat de entree van Landsmeer moet blijven bestaan uit groene weilanden. Dat groen past bij Landsmeer en is juist ons ‘unique selling point’, zeker in het licht van de ambities op het gebied van recreatie en toerisme. Hoe suf is het dan om een reclamemast bij je entree te zetten? Aldus Menno Wilmans (PvdA) en Mandy Oud (D66). Deze partijen komen dan ook met een amendement bij de begrotingsbehandeling van donderdag 9 november om plaatsing tegen te houden.

Financieel gezond

Het gaat financieel goed met Landsmeer. In de komende jaren houdt Landsmeer elk jaar behoorlijke wat geld over: in 2018 233 duizend, in 2019 306 duizend, en in 2020 320 duizend euro’s. Bovendien zijn onze reserves goed gevuld. De gemeente heeft een spaarpot van een krappe 10 miljoen. Meer dan genoeg dus om eventuele financiële tegenvallers op te vangen.

Begrotingsbehandeling

De begrotingsbehandeling begint donderdag 9 november om 18:00 uur.  PvdA en D66 hopen dat ook andere partijen inzien dat er geen noodzaak meer is om extra inkomsten te genereren door het plaatsen van een lelijke, eventueel verlichte, reclamemast. Daarnaast zullen ook andere onderwerpen worden besproken.

 

Menno Wilmans

Menno Wilmans

Menno Wilmans. (1965) kent de gemeente en de gemeentelijke politiek op zijn duimpje. Enerzijds door zijn brede belangstelling voor het lokale gebeuren, maar zeker ook door zijn raadslidmaatschap als fractievoorzitter van 2013 tot 2018. Daarbij had hij de portefeuille van grondgebied, wonen en toekomstige bestuurlijke indeling. Samen met Marjan Farjon heeft hij in die periode

Meer over Menno Wilmans