Gemengde gevoelens na perspectiefnota

Door Menno Wilmans op 8 juli 2016
  • Gelukkig dat een half miljoen niet uit de zorgspaarpot wordt gehaald voor andere dingen.
  • Schandalig dat er jaarlijks € 50.000 uit het zorgbudget besteed gaat worden aan andere zaken.

Dit is de uitkomst van de raadsvergadering over de perspectiefnota. In deze vergadering heeft de PvdA er fel voor gepleit om het geld dat in de zorgspaarpot zit ook alleen te gebruiken  voor de zorg. Aanvankelijk leek het erop dat er geen raadsmeerderheid was voor dit standpunt van de PvdA. Maar gelukkig wisten we D66 te overtuigen. Zij stemden ook voor ons amendement dat we samen met het CDA hadden ingediend. Het wegpompen van dat half miljoen ging dus niet door.

Helaas lukte het ons niet het college tegen te houden om jaarlijks € 50.000 budget dat bedoeld is voor de zorg, te gebruiken voor andere dingen.

De PvdA vindt het belachelijk  dat aan de ene kant € 50.000 zorggeld structureel wordt weggehaald en aan de andere kant  een potje van € 100.000 wordt gevormd met vage omschrijvingen zoals “projectontwikkeling en marktinitiatieven”.

We kwamen dan ook  tijdens de algemene beschouwingen met ideeën om de zorg te verbeteren.

Maar toen we dat voorstelden, vertelde de wethouder dat de ambtenaren het erg druk krijgen met het herindiceren van de huishoudelijke zorg. Dit moet gebeuren omdat gemeentes teveel bezuinigd hebben op huishoudelijke zorg. Onze wensenlijst komt dus slechts gedeeltelijk al aan bod.

Het blijkt maar weer dat het college erg de hand op de knip houdt als het gaat om de zorg en de drie decentralisaties.  De PvdA blijft ervoor pleiten dat hier meer geld naartoe moet.

Lees ook onze algemene beschouwingen.

 

Menno Wilmans

Menno Wilmans

Menno Wilmans. (1965) kent de gemeente en de gemeentelijke politiek op zijn duimpje. Enerzijds door zijn brede belangstelling voor het lokale gebeuren, maar zeker ook door zijn raadslidmaatschap als fractievoorzitter van 2013 tot 2018. Daarbij had hij de portefeuille van grondgebied, wonen en toekomstige bestuurlijke indeling. Samen met Marjan Farjon heeft hij in die periode

Meer over Menno Wilmans